Companii

Salvarea Balkan Airlines - actiuni contra datorii

05.04.2001, 00:00 15



Administratorii Balkan Airlines, numiti de guvernul bulgar pentru a rezolva conflictele dintre, transportatorul aerian national, in faliment, si creditorii acestuia, au propus un schimb de actiuni contra datorii, care ar putea ajuta linia aeriana sa-si reia zborurile, relateaza agentiile internationale de presa.

"Transformarea datoriilor in participatii la capital a fost anuntata drept o posibilitate de reabilitare a liniei aeriene, dar este totusi necesara atragerea unui investitor strategic", a declarat administratorul Vladimir Petkov.

Creditorii urmeaza sa ia o decizie privind tranzactia propusa. Directorul companiei de asigurari Bulstrad, unul dintre cei mai importanti creditori, a declarat ca schema datorii contra actiuni va oferi Balkan un ragaz pentru a se restructura.

"Desi actiunile Balkan Airlines nu vor avea o valoare prea mare, situatia financiara a firmei va arata cu totul altfel, deoarece datoriile vor fi mult mai mici, comparativ cu platile pe care le va avea de incasat", a adaugat Roumen Yanchev, liderul Bulstrad.

La prima intalnire a creditorilor cu autoritatile judecatoresti, administratorii au publicat balantele financiare ale Balkan Airlines, in care se arata ca pasivele au o valoare de 247 milioane de leva (113 milioane de dolari), depasind activul total care se cifreaza la 150 de milioane de leva.

Printre datornicii companiei aeriene se numara statul, cu 65 milioane de leva, firma israeliana Zeevi Holdings, actionarul majoritar, cu 56 de milioane leva si Bulstrad, careia Balkan ii datoreaza 23 milioane leva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO