Companii

Sinteza si-a triplat profitul

29.10.2004, 00:00 24

Compania Sinteza Oradea a incheiat primele noua luni ale anului cu un profit net de aproximativ 136.000 de euro, in crestere de aproape 3 ori fata de perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, cand compania raporta un profit net de 58.000 de euro.
In aceeasi perioada, Sinteza a obtinut o cifra de afaceri de 2,46 milioane de euro, nivel in scadere cu aproximativ 3% fata de perioada similara din 2003. Veniturile totale ale companiei, in perioada luata in considerare, s-au mentinut la un nivel relativ similar cu anul trecut, de aproximativ 2,7 milioane de euro
Sinteza Oradea produce pesticide, alaturi de mai multe marci de lacuri si vopsele, produse farmaceutice, ambalaje metalice si din hartie, dar si sisteme complete de vopsire. Vopselele cuprind atat sortimente de protejare a suprafetelor impotriva intemperiilor si coroziunii, cat si produse cu scop decorativ.
Primele trei luni ale acestui an au consemnat o pierdere de 22.000 de euro in activitatea companiei, datorata de intreruperea temporara a productiei din luna ianuarie. Pana la jumatatea anului, Sinteza a recuperat pierderile, raportand un profit de aproximativ 150.000 de euro. La nivelul anului trecut, Sinteza a obtinut un profit net de 184.000 euro.
In acest an, Sinteza a raportat achizitionarea a 94,3% din actiunile companiei Chimprod Oradea, care activeaza in acelasi sector industrial. In urma achizitionarii companiei Chimprod, Sinteza previzioneaza o crestere a vanzarilor cu peste 2 milioane de euro, la nivelul intregului an.
Sinteza este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine un pachet de 51,65% din actiuni, restul fiind detinute de actionari, persoane fizice si juridice, cu ponderi de sub 5 procente. Pentru anul trecut, compania nu a distribuit dividende, desi in ultimii ani, Sinteza practicase o politica constanta in acest sens.
BT Securities, divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, care fusese raportata cu o detinere de 5,1 procente din actiunile Sinteza la mijlocul lunii mai, si-a lichidat ulterior participatia.
Capitalul social al companiei este de aproximativ 1,6 milioane de euro divizat in 44 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 1500 lei/actiune. Actiunile Sinteza sunt listate la Categoria a II-a a Bursei de Valori. Ultima tranzactie de ieri cu aceste titluri s-a perfectat la pretul de 2.580 lei/actiune, cotatie cu 11% inferioara celei de la finalul sedintei precedente. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 2,77 milioane euro.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO