Companii

Siretul Pascani se asteapta la crestere anuala a profitului de 32%

24.11.2004, 00:00 26

Producatorul de textile Siretul Pascani se asteapta la un ritm anual de crestere a profitului de 31% pentru urmatorii doi ani, ca urmare a investitiilor pe care le va realiza din banii atrasi de la actionari printr-o emisiune de actiuni dar si din imprumuturi bancare.
Compania estimeaza pentru sfarsitul anului un profit net de aproape 0,4 mil. euro si o cifra de afaceri de 11,5 mil. euro. Conducerea companiei spera ca profitul sa ajunga, in 2006, la 0,65 mil. euro, iar cifra de afaceri la 12 mil. euro. Siretul si-a majorat capitalul social cu 31,62 miliarde de lei(0,75 mil. euro) , iar in contul deschis pentru subscriere, au intrat pana acum peste 50  miliarde de lei (1,25 mil. euro).
In aceste conditii, pentru 2004/2005 a fost aprobat un program de investitii in valoare de 1,28 milioane euro, resursele provenind din majorarea de capital, pe viitor avandu-se in vedere si imprumutul bancar. Investitiile vor fi directionate in principal spre achizitia de utilaje, modernizarea unor linii de fabricatie si pentru imbunatatirea calitatii productiei si reducerea costurilor.
"In ultimii ani nu s-au mai facut investitii majore in utilaje. In prezent mergem pe ideea de modernizare iar orice reducere a costurilor ne ajuta. Pretul de livrare este deja fixat, in conditiile unor contracte deja incheiate. Din negocierile cu sindicatul am obtinut renuntarea la majorari semnificative ale salariilor", a declarat presedintele adunarii generale a actionarilor, Petru Prunea.
Siretul este specializata in productia de materiale textile si confectii din fibre sintetice, fiind printre putinele companii din domeniul textil din Romania care nu lucreaza in lohn.
Compania are livrari lunare catre SUA in valoare de 0,5 milioane de dolari. Pe piata interna, Siretul este cunoscuta mai ales ca producator de perdele, doar 20% din productie fiind destinata exportului. Siretul mai produce si tapiterii auto, clientul traditional fiind uzina Dacia Pitesti.
Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti. Principalii actionari sunt SSIF Broker si SIF Transilvania, care detin insa participatii minoritare. SSIF Broker detine in prezent aproximativ 5,9% din actiuni.
Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a incheiat la un pret de 1.620 lei/actiune.
dan.zavoianun@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO