Companii

UAMT Oradea, plus de 20%

22.08.2006, 20:17 26

Producatorul de componente auto UAMT Oradea a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 14,2 milioane de euro (50 de milioane de lei), cu 19% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut. Profitul net al companiei s-a ridicat la 130.000 de euro (460.000 de lei), nivel de 3,6 ori mai mare comparativ cu cel din primele sase luni ale lui 2005.
Afacerile UAMT s-au inscris pe o tendinta de crestere, incepand de anul trecut, datorita succesului inregistrat de modelul Dacia Logan, care a adus comenzi noi pentru compania din Oradea. Producatorul de automobile Dacia - Renault este principalul client al UAMT.
Reprezentantii societatii estimeaza o imbunatatire a rezultatelor financiare in a doua jumatate a anului, ca urmare a cresterii cererii de autoturisme Dacia si a extinderii portofoliului de clienti, potrivit raportului semestrial al companiei.
Anul trecut, cifra de afaceri a UAMT s-a majorat cu 72%, ridicandu-se la 24,3 milioane de euro (88 de milioane de lei). Pentru acest an, compania si-a bugetat afaceri de 25,6 milioane de euro (91 de milioane de lei) si un profit net de peste 1 milion de euro (3,8 milioane de lei).
In ciuda cresterii cifrei de afaceri, preturile de desfacere ale produselor companiei au inregistrat o stagnare, existand chiar presiuni in piata in sensul reducerii preturilor, care si-au pus amprenta asupra profitului.
"Pentru a supravietui economic in aceasta perioada si pentru a-si proteja si mentine cota de piata de desfacere, societatea a fost obligata sa adopte o politica foarte restrictiva in domeniul majorarii pretului propriilor produse, fapt ce a afectat si va afecta si in continuare rezultatele economico-financiare ale acesteia. Acest lucru certifica necesitatile de retehnologizare pentru cresterea calitatii si a productivitatii si, implicit, diminuarea costurilor", se arata in raportul semestrial transmis catre CNVM.
Compania este controlata de catre PAS, care detine 55,9% din actiuni, conform ultimelor raportari disponibile.
Actiunile UAMT sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu acestea realizandu-se la pretul de 0,78 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 5,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO