Eveniment

Cine este Nemo, artistul care a câştigat concursul Eurovision 2024: "Nu mă identific ca bărbat sau femeie"

Cine este Nemo, artistul care a câştigat concursul muzical Eurovision 2024. Sursa foto: Mediafax Foto

Autor: Iulian Moşneagu

12.05.2024, 09:32 845

Nemo Mettler, în vârstă de 24 de ani, reprezentantul Elveţiei la Eurovision Song Contest, a câştigat concursul de la Malmo, punctul culminant al unui drum sinuos către celebritatea internaţională.

"Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conştientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie", a declarat Nemo.

"Găsirea mea a fost un proces lung şi adesea dificil pentru mine. Dar nimic nu mă face să mă simt mai bine decât libertatea pe care am dobândit-o realizând că sunt non-binar".

În luna noiembrie a anului trecut, artistul a anunţat pe Instagram: "Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo. Îmi place să mă gândesc la gen ca la o galaxie, imaginându-mă pe mine însumi ca o mică stea, plutind undeva înăuntru".

Locuind în prezent la Berlin, Nemo este originar din Biel/Bienne, în nord-vestul Elveţiei, cel mai mare oraş bilingv din ţară.

Ziarul german Neue Zurcher Zeitung l-a descris pe cântăreţ ca fiind "incredibil de talentat şi extravagant".

"Sub ochii Elveţiei, Nemo a trecut de la o vedetă adolescentină la un fel de veteran în industria muzicală", a scris NZZ.

Nemo a început să cânte la pian, vioară şi tobe încă de mic copil. Distribuit într-un musical la 13 ani, el a devenit cunoscut în 2016, când un clip cu adolescentul care cânta rap în germană la un post de radio elveţian pentru tineri a devenit viral pe reţelele de socializare.

Acesta a primit premiul cel mai bun talent la Swiss Music Awards 2017, iar anul următor a luat premiile pentru cel mai bun act solo masculin, cel mai bun act live de debut, cel mai bun hit şi cel mai bun act live.

Cântăreţul a câştigat concursul cu piesa "The Code", o melodie plină de energie care trece prin rap, drum and bass şi operă, despre călătoria lui Nemo de autodescoperire ca persoană non-binară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO