Eveniment

Creşterea economică din consum din ultimii ani şi polarizarea businessului românesc se văd în rata de dezvoltare a companiilor din România

Creşterea economică din consum din ultimii ani şi...

Autor: Răzvan Botea

07.12.2020, 17:30 267

 Cu creşteri economice în ultimii ani mult peste media europeană, România are cea mai mică rată din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte creşterea companiilor ca număr de angajaţi ♦ Adrian Codirlaşu, CFA: Creşterea PIB din ultimii ani a venit din consum, care s-a dus în importuri şi nu în dezvoltarea companiilor locale.

România a înregistrat în ultimii ani cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, cu mult peste medie. În aceeaşi vreme, Eurostat, biroul european de statistică, a publicat un set de date care vin în opoziţie cu creşterea economică: România înregistrează, din 2013 încoace, cea mai mică rată de creştere ridicată a companiilor.

Pe de-o parte, explicaţia vine din modul în care a crescut economia în ultimii ani, explică Adrian Codirlaşu. O creştere economică pe consum, care s-a dus în importuri, nu avea cum să genereze dezvoltarea puternică a companiilor locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO