Eveniment

Noul ambasador al SUA în România, de la Kabul la Bucureşti

Hans G. Klemm (stg.)

Hans G. Klemm (stg.)

Autor: Mediafax

18.09.2015, 00:04 340
Hans G. Klemm (58 de ani) a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, miercuri, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezenţa secretarului de stat, John Kerry, şi a ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.

În alocuţiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat american, John Kerry, a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relaţia excelentă dintre cele două state şi coope­rarea în promovarea stabilităţii în plan regional şi global, potrivit ambasadei României în SUA.

La rândul său, Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de amba­sador, se va concentra asupra dezvol­tării relaţiilor eco­nomice româno-americane. Totodată, s-a referit la comba­te­rea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său.

Hans G. Klemm a fost consilier al subse­cretarului pentru mana­gement, la Departamentul de Stat. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru statul de drept şi respec­tarea legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO