Eveniment

Philip Morris, in atentia Consiliului Concurentei

05.05.2004, 00:00 36

Consiliul Concurentei a inceput o investigatie privind posibila incalcare a prevederilor concurentiale de catre compania Philip Morris Romania, care a solicitat o dispensa pentru distributia exclusiva a tigaretelor marca proprie pe intreg teritoriul Romaniei, a anuntat Consiliul.
Producatorul de tigarete a incheiat contracte de distributie cu 16 societati.
Potrivit Consiliului, investigatia are ca obiectiv evaluarea efectelor acestor contracte asupra mediului concurential pe piata tigaretelor, la nivelul tuturor verigilor lantului de distributie, domeniu in care activeaza si firme cu care nu au fost incheiate contracte.
Directorul corporate affairs al Philip Morris Romania, Peter Imre, a aratat ca investigatia este una normala in cazul contractelor de distributie exclusiva.
"Este o procedura standard si absolut legala ca, atunci cind o firma depune o cerere pentru aprobarea unui contract de distributie exclusiva, sa se faca o investigatie care consta in interogarea partilor. In acest caz, vor fi intrebati distribuitorii, pentru verificarea viabilitatii cererii", a afirmat Imre. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO