Eveniment

Registrul unic de control, la vanzare

23.07.2003, 00:00 103



Companiile pot achizitiona registrul unic de control de la directiile finantelor publice judetene la un pret de 114.000 de lei, a anuntat ieri Compania Nationala Imprimeria Nationala. Toate firmele sunt obligate sa achizitioneze registrul unic de control pana la data de 18 august, sanctiunea pentru cei care nu fac acest lucru fiind amenda de la 5 la 10 milioane de lei.



Registrul are ca scop evidentierea tuturor controalelor care se fac la firma respectiva (financiar - fiscal, sanitar, urbanism, protectia consumatorului, protectia muncii, inspectia muncii, protectia impotriva incendiilor, precum si in alte domenii prevazute de lege) incercandu-se astfel sa se evite o suprapunere a controalelor sau efectuarea, intr-o perioada prea scurta de timp, a unor verificari financiare la acelasi agent economic. Oamenii de afaceri au atras atentia de nenumarate ori asupra faptului ca verificarile repetate pe perioada unui singur exercitiu financiar dau nastere la disfunctionalitati in activitatea lor.



Potrivit legislatiei, firmele au obligatia sa prezinte organelor de control registrul unic, in care vor fi consemnate datele referitoare la persoanele care efectueaza verificarile, obiectivele si perioada controlului, precum si temeiul legal al acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO