Eveniment

Reprezentante pentru contracte

23.06.2003, 00:00 16



Firmele romanesti care doresc sa participe la proiecte de reconstructie in Irak trebuie sa isi deschida reprezentante sau societati mixte in aceasta tara cat mai repede, a declarat consilierul premierului Adrian Nastase pe probleme de petrol, gaze si energie, Ion Popa.



"Numai firmele prezente acolo pot participa la proiecte, intrucat primele contracte vor fi acordate companiilor care au reprezentante locale. Contractele nu vor fi semnate la Londra sau la Bucuresti, ci la Bagdad sau in apropiere, in Kuweit", a afirmat Popa, in cadrul unei reuniuni a Camerei de Comert si Industrie Romano-Irakiene (CCIRI).



El a precizat ca primele proiecte care vor fi realizate in Irak sunt cele privind punerea in functiune a utilitatilor publice, cum ar fi apa potabila, energie electrica, spitale si drumuri, iar marile proiecte vor aparea mai tarziu.



"Vor fi preferate firmele care pot sa realizeze lucrarile intr-un mediu ostil, iar criteriile de selectie vor fi calitatea lucrarilor, timpul necesar si in ultima instanta pretul", a spus Popa.



Consilierul premierului a mentionat ca aeroportul din Bagdad va fi deschis, de luna viitoare, curselor charter, facilitand sosirea oamenilor de afaceri.



Presedintele CCIRI, Imad Saed, a afirmat ca, desi organizatia a fost infiintata in anul 2000, activitatea redusa de pana acum a fost determinata de atitudinea fostului regim de la Bagdad, care a considerat Romania o tara necooperanta.



Vicepresedintele organizatiei, Maki Majid Habib, a spus ca va organiza, de asemenea, participarea firmelor romanesti la Targul International de la Bagdad, care se va desfasura in luna noiembrie a acestui an. El a adaugat ca CCIRI va deschide un birou la Bagdad pentru a asigura asistenta juridica firmelor romanesti si permite acestora sa stabileasca de contacte cu mediul de afaceri local. De asemenea, o delegatie a Camerei va face o vizita in Irak. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO