Eveniment

SIF Transilvania contesta privatizarea Hidromecanica

24.09.2004, 00:00 22

SIF Transilvania va depune saptamina viitoare la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o contestatie privind rezultatul negocierilor de privatizare a uzinei Hidromecanica Brasov.
Pentru preluarea societatii au depus oferte SIF Transilvania, fima Fin Ivar SA si o persoana fizica.
Potrivit AVAS, Fin Ivar a obtinut in urma aplicarii grilei de evaluare un punctaj mai mare decit ceilalti doi investitori.
Presedintele Autoritatii, Mircea Ursache, va verifica daca privatizarea a indeplinit conditiile legale, urmind sa stabileasca fie reluarea procesului, fie validarea firmei Fin Ivar drept cistigator al licitatiei.
Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, sustine ca nu a putut afla sumele oferite de ceilalti participanti la negocieri, iar SIF Transilvania are capacitatea financiara de a relansa uzina.
"Negocierile nu au fost transparente si nu credem ca s-au derulat corect, motiv pentru care am sesizat in scris AVAS. Dupa modul cum s-au desfasurat negocierile, cred ca se puteau divulga oricind ofertele celorlalti. Nu ni s-au comunicat conditiile necesare si am fost pur si simplu informati ca s-a calificat Fin Ivar SA", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO