Eveniment

Tonurile de apel devin profitabile

17.01.2003, 00:00 15

Tonurile de apel pentru telefoanele mobile devin incet, dar sigur, o sursa de venit pentru companiile din industria muzicala, releva un studiu realizat de Informa Media Group. Melodiile aflate in fruntea topurilor internationale au dus la cresterea vanzarilor de tonuri de apel cu 58% anul trecut fata de 2001, conform CNN. Companiile din domeniu, care controleaza aproximativ 10-15% din  piata, au incasat anul trecut peste 70 de milioane de dolari, lucru ce indica o cifra de afaceri la nivel mondial de 700 de milioane pana la un miliard de de dolari.
Lovita dur de piraterie, industria muzicala a trecut in 2002 prin al doilea an de scadere a vanzarilor, iar analistii estimeaza ca nici in 2003 nu se va indrepta situatia. Singurul segment care a cunoscut o dezvoltare ramane insa noul comert cu tonuri de apel. "Este probabil singurul semnal pozitiv pentru industria muzicala", a estimat Simon Dyson, analist al Informa Media Group.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO