ZF 24

Carlsberg si Heineken cumpara cel mai mare producator de bere din Anglia

25.01.2008, 11:49 135

Cel mai mare producator de bere din Marea Britanie, Scottish & Newcastle, a acceptat o oferta de preluare in valoare de 7,8 miliarde de lire sterline (10,4 miliarde de euro), din partea producatorilor de bere Heineken (Olanda) si Carlsberg (Danemarca), dupa 3 luni de negocieri intense, informeaza Bloomberg.

Producatorii de bere Carlsberg si Heineken au convenit, vineri, sa plateasca 800 de pence pe o actiune a companiei Scottish&Newcastle.

Potrivit planului de achizitie, care prevede divizarea S&N, grupul danez Carlsberg va achizitiona participatia de 50% detinuta de S&N la Baltic Beverages Holding , asigurandu-si controlul integral asupra producatorului rus, dar si asupra activelor S&N din Franta, Grecia, China si Vietnam.

Grupul olandez Heineken va prelua operatiunile S&N din Marea Brtianie, precum si activitatile de pe alte piete europene, respectiv Belgia, Portugalia, Irlanda, dar si Statele Unite si India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO