Business Hi-Tech

Cine sunt şi ce fac cele 20 de echipe tech care au intrat în finala programului Innovation Labs din 2021. O jumătate dintre ele şi-au prezentat deja ideea în cadrul emisiunii ZF IT Generation - link către emisiuni în cadrul articolului

Cine sunt şi ce fac cele 20 de echipe tech care au...

Autor: Adrian Seceleanu

12.10.2021, 18:45 225

Innovation Labs, primul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, va organiza în data de 19 octombrie evenimentul în urma căruia vor fi desemnate cele patru proiecte câştigătoare ale competiţiei din cele 20 de echipe finaliste.

Din cohorta de 71 de start-up-uri înrolate în programul Innovation Labs 2021, cele 20 de echipe finaliste alese în cadrul semifinalelor naţionale la finalul lunii septembrie, vor susţine o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori.
Dintre acestea, patru echipe vor fi premiate pe baza voturilor membrilor juriului finalei Demo Day şi li se vor acorda premiile: Innovation Labs Grand Prize, Premiul Innovation Labs Scale-up of the Year, Premiul Innovation Labs Start-up of the Year, Premiul Innovation Labs Spin-off of the Year

Dintre cele 20 de echipe care vor prezenta în cadrul finalei o jumătate şi-au spus deja pe larg povestea în cadrul ZF IT Generation, emisiunea ZF dedicată ecosistemului de start-up-uri tech din România, care şi-a propus să descopere viitorii milionari din IT din România.

Iată mai jos lista celor 20 de echipe din finală (şi linkuri către emisiunile ZF IT Generation)

1 anon - AutoML

Anon AutoML propune o platformă de automatizare a învăţării automate (ML). Tot mai multe companii au date disponibile şi sunt interesate de introducerea ML/AI în produsele lor, dar criza expertizei în domeniu îi împiedică să găsească resursele umane necesare. Anon AutoML le deschide accesul spre aceste tehnologii, oferindu-le rapid modelele de automatizare dorite şi reducând costurile şi fricţiunile inovării, printr-o platformă SaaS.

2 Recycllux

Recycllux implementează cele mai noi tehnologii în crearea unei platforme end-to-end pentru reciclarea plasticului marin. Soluţia propusă de Recycllux foloseşte imagini din satelit şi algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic şi apoi găseşte agenţi de colectare si reciclare printr-o tehnologie blockchain. Soluţia noastră permite intervenţii de reciclare end-to-end şi este concepută pentru entităţile poluante care pot demonstra astfel răspunderea extinsă în conformitate cu cerinţele europene.

Urmăriţi aici povestea Recycllux, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

3 Heimdallr

Heimdallr oferă o extensie pentru Google Chrome minimalistă şi eficientă împotriva atacurilor de phising, ce au devenit tot mai frecvente şi adesea rămân nedetectate de soluţiile generaliste de securitate cibernetică. Utilizatorii sunt notificaţi în timp real privind riscurile apărute. Produsul este disponibil gratuit pentru utilizatorii individuali, oferind insă şi o versiune Pro pentru aceştia, şi pe bază de abonament pentru companii, ce pot obţine astfel statutul de brand protejat.

Urmăriţi aici povestea Heimdallr, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

4 AIMinded

AIMinded dezvoltă un sistem de conturare a organelor la risc pentru accelerarea şi automatizarea procesul de radioterapie, folosind inteligenţa artificială. Astfel, AIMinded îşi propune să reducă resursele necesare pentru începerea radioterapiei în vederea sporirii şanselor de vindecare a pacienţilor.

Urmăriţi aici povestea AIMinded, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

5 Alprevia

Alprevia Online este singura aplicaţie medicală software din România prin care îţi poţi evalua oricând şi de oriunde factorii de risc pentru sănătate, în doar câteva minute. Mai mult, în urma evaluării vei primi recomandări preventive personalizate şi poţi solicita servicii la clinicile partenere.

Urmăriţi aici povestea Alprevia, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

6 CardiOnline

CardiOnline oferă o aplicaţie mobilă online de reabilitare pentru sănătatea pacienţilor care au suferit de probleme cardiovasculare acute. Soluţia propusă este concepută pentru a facilita recuperarea pacienţilor prin identificarea timpurie a potenţialilor factori de risc. Astfel, scopul aplicaţiei CardiOnline este de a reduce riscul de mortalitate asociat cu bolile cardiovasculare, ajutând pacienţii să trăiască sănătos.
Urmăriţi aici povestea CardiOnline, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

7 KIDoc

KIDoc este o platformă medicală ce îi asistă pe părinţii copiilor cu boli cronice în oferirea celei mai bune îngrijiri copiilor lor. KIDoc include o platforma sigura de comunicare in cadrul echipei multidisciplinare, un instrument profesional de administrare a medicaţiei, precum şi o bază de date uşor de folosit care include toate documentele medicale. Astfel, KIDoc îşi propune să democratizeze accesul la îngrijire medicală optimă pentru copiii cu boli cronice şi pentru familile lor.
Urmăriţi aici povestea KIDoc, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

8 Mediq

Mediq oferă o platformă de interpretare automatizată a imaginilor medicale pentru identificarea timpurie, rapidă şi precisă a tumorilor canceroase, pe baza AI. Platforma remediază decalajul de resurse umane calificate în raport cu numărul pacienţilor, facilitând debutul timpuriu al tratamentelor şi sporind timpul şi spaţiul disponibil medicilor.
Urmăriţi aici povestea Mediq , aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.
 

9 Parent's advisor

Parent's advisor propune o aplicaţie care simplifică procesul de conectare al părinţilor cu furnizorii de servicii educaţionale prin intermediul unui psiholog virtual, utilizând un algoritm inteligent de selecţie. Soluţia dezvoltată oferă un test de orientare vocaţională pentru identificarea abilităţilor copiilor, permite gestionarea inteligentă a bugetului alocat educaţiei copilului şi afişează locaţiile din proximitate potrivite pentru activităţile lor. Astfel, Parent's advisor îşi propune să folosească tehnologia pentru a ajuta părinţii să ofere copiilor lor experienţe educaţionale adecvate profilului lor psihologic.

10 VIMfit

VIMfit este o platformă mobilă pentru persoanele care vor să-şi păstreze sănătatea prin sport. Prin provocări zilnice, persoanele antrenate îşi păstrează motivaţia în continuu şi reuşesc performanţe din ce în ce mai ridicate. Acest lucru este posibil prin conţinutul de fitness creat de antrenorii personali şi prin suportul Inteligenţei Artificiale. Devenind un creator de conţinut pe platforma VIMfit, antrenorii îşi pot motiva comunitatea pentru a lucra mai eficient şi pentru a-şi atinge scopurile în fitness. Acest lucru le oferă o sursă de venit în plus antrenorilor şi le creşte popularitatea.

11 AdvertAI

AdvertAI este o soluţie ce revolutionează industria marketingului digital prin generarea, utilizând inteligenţa artificială, a conţinutului necesar pentru reţelele sociale, campaniile publicitare şi prezentările de produse. Pentru a obţine succesul dorit, AdvertAI vine în ajutorul clienţilor săi nu numai cu tot conţinutul necesar pentru a fi postat pe reţelele de socializare, ci şi cu automatizarea postării şi cu funcţionalitatea care indică momentul potrivit pentru a o face, utilizatorii trebuind doar să îşi dea acordul cu privire la conţinutul postărilor sugerate.

12 AiSA - Artificial Intelligence Space Analytics

AiSA (Artificial Intelligence Space Analytics) este o platformă ce oferă servicii integrate de date analitice şi automatizări de procese spatiilor fizice, cu scop logistic sau de retail. Prin îmbinarea dispozitivelor din spaţiul fizic cu motorul de inteligenţă artificială şi software-ul propriu AiSA, reuşeşte să creeze reţele care îmbunătăţesc şi scurtează exponenţial fluxul operaţional. În acest fel, clienţii pot monitoriza autonom activităţi cheie şi pot lua decizii informate prin datele, salvând timp si bani.

13 BOOKR

BOOKR reduce riscul programărilor ratate pentru afaceri printr-o platformă ce le permite companiilor managementul eficient al relaţiilor cu clienţii, bazat pe transparenţă, pe customizarea programărilor în funcţie de preferinţele clienţilor şi pe insight-uri din datele privind programările anulate. BOOKR permite firmelor să organizeze tururi virtuale pentru a atrage şi a fideliza clienţii şi oferă analitics, funcţionând pe bază de abonament şi recomandări.
Urmăriţi aici povestea BOOKR, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

14 Hawking

Împuterniciţi-vă site-ul web şi automatizaţi-vă afacerea cu cea mai nouă tehnologie şi AI. Faceţi-vă viaţa dvs. şi a clienţilor dvs. mai uşoară şi mai distractivă. Economisiţi timp pe măsură ce automatizaţi procesul de generare a intenţiei, faceţi mai uşor procesul de recrutare şi convertirea utilizatorilor în clienţi şi utilizaţi un chatbot unic care să ghideze oamenii pe site-ul dvs., în propriul dvs. stil. Acesta este Hawking, un chatbot AI de generaţie viitoare.

15 CleverEat

CleverEat oferă o platformă digitală care să permită restaurantelor monetizarea produselor alimentare care sunt în mod obişnuit irosite. Astfel, CleverEat îşi propune să rezolve problema globală a produselor alimentare irosite, prin dezvoltarea unui sistem care să aducă beneficii financiare atât restaurantelor, care îşi pot creşte vânzările, cât si clienţilor, care pot achiziţiona produse alimentare la un preţ mai mic.

16 Electroconductive smart ink
Electroconductive smart ink dezvoltă o vopsea conductoare electrică inovativă bazată pe materiale cu proprietate de auto-sudare la temperaturi scăzute, ducând la creşterea conductivităţii electrice şi a rezistenţei mecanice în funcţie de temperatură, într-un interval specific. Soluţia propusă oferă astfel un mijloc mai sigur şi mai eficient pentru dezvoltarea de senzori biomedicali, electrozi EKG/ ECG, display-uri flexibile, ecrane tactile şi rezistenţe imprimate.

17 qToggle

qToggle oferă un sistem inteligent pentru monitorizarea şi controlul condiţiilor din spaţiile fizice, cum ar fi casele, birourile şi spaţiile comerciale. Soluţia propusă oferă un sistem Internet of Things care reduce risipa de resurse necesare pentru întreţinerea spaţiilor fizice. Astfel, qToggle oferă un sistem care permite eficienţa consumului de energie în clădiri prin posibilitatea monitorizării şi controlului în timp real.
Urmăriţi aici povestea qToggle, aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

18 RONIN RONIN

RONIN RONIN are ca obiectiv crearea unui platforme robotice “open source” care va revoluţiona lumea roboţilor autonomi de interior folosind componente disponibile publicului larg. Soluţia propusă are aplicabilitate în domenii precum cel medical sau cele industriale, eliminând astfel nevoia de a crea soluţii proprii fiecărui aplicaţii.

19 Vboard

Cu VBoard predarea online e mai uşoară. VBoard oferă un produs care să faciliteze procesul de învăţare la distanţă pentru elevi şi profesori. Soluţia propusă presupune o tablă virtuală compatibilă cu platformele de comunicare digitală existente, care oferă o experienţă superioară pe dispozitivele mobile, capabilităţi video şi audio superioare soluţiilor existente, generarea automată a suporturilor de curs şi scriere sincronizată. Astfel, VBoard îşi propune să îmbunăţească experienţa de învăţare în regim online.

Urmăriţi aici povestea Vboard , aşa cum a fost spusă în cadrul emisiunii ZF IT Generation.
 

20 2Space

2Space este curierul orbital pentru nanosateliţi, care îşi propune să ofere lansări orbitale rapide şi personalizate la un preţ accesibil. Pe scurt, echipa 2Space dezvoltă o rachetă capabilă să transporte un nanosatelit (aka încărcătura orbitală de până la 15 kg) pe orbita inferioară a pământului. Principalele lor avantaje sunt rapiditatea lansării, precizia orbitală şi uşurinţa generală a procesului (toată atenţia este focusată pe un număr redus de clienţi sau chiar un client unic per lansare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO