Business Hi-Tech

GeCad: Platile online, gata pentru leul greu

15.03.2005, 00:00 13


Compania GeCad a anuntat ca solutia sa de plati online si comert electronic ePayment a fost optimizata incepand cu 1 martie pentru trecerea la leul greu. Astfel, in procesele de tranzactionare online efectuate prin intermediul acestui sistem, preturile produselor si ale serviciilor sunt afisate automat atat in lei vechi, cat si in lei noi.


ePayment este o solutie de plati online si comert electronic produsa de compania GeCad ePayment International, membra a grupului GeCad. ePayment se adreseaza in principal mediului de business, mai precis celor care doresc sa vanda online si are ca scop principal realizarea unui sistem sigur de plati online prin intermediul cardurilor bancare pentru consumatorii individuali.


ePayment ii ofera acum comerciantului si posibilitatea de a-si defini preturile direct in moneda noua, chiar daca deocamdata incasarea se va face tot in lei vechi. Avantajul pentru comerciant este acela ca va avea posibilitatea sa se familiarizeze cu noua moneda si sa faca trecerea din sistemele proprii ERP (Enterprise Resource Planning) la noua moneda atunci cand doreste acesta, fara a fi afectat de termene si presiuni de timp la data de 1 iulie 2005, au spus oficialii GeCad.


Incepand cu aceasta data, toate tranzactiile bancare se vor derula in leul nou, inclusiv platile cu cardul efectuate pe Internet. Trecerea se va face automat, comerciantul web nefiind solicitat sa faca eforturi de adaptare a solutiilor sale. Platile online initiate inainte de data de 1 iulie 2005 si care se vor deconta dupa aceasta data vor fi decontate in noua moneda, ca si celelalte plati cu cardul facute la comercianti si POS (Point of Sale), au mai spus reprezentantii GeCad.


De asemenea, toate rapoartele ePayment privind activitatea de vanzare online vor deveni disponibile de la 1 iulie in ambele monede, astfel incat clientii ePayment vor putea opera in mod normal cu sumele incasate si comisioanele retinute, in conformitate cu prevederile legale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO