Business Internaţional

Familia Bancroft, sfatuita sa vanda WSJ

01.06.2007, 16:46 10

Cel mai mare actionar din cadrul companiei Dow Jones care nu face parte din familia Bancroft le-a cerut acestora sa vanda pachetul majoritar de actiuni detinut in cadrul companiei catre compania News Corp, controlata de Rupert Murdoch, spunand ca familia nu are nici un fel de plan care sa poata determina majorarea pretului actiunilor companiei pana la nivelul oferit de News Corp., scrie Financial Times.
Brian Rogers, presedinte si director de investitii al T. Rowe Price, a declarat ca "poate ca exista alti cumparatori care ar fi pe placul familiei Bancroft. Insa cine poate spune ca Rupert Murdoch este atat de rau?"
"Pretul de 60 de dolari pe actiune inclus in oferta lansata de compania Dow Jones reprezinta, dupa parerea noastra, un pret destul de atractiv. Imi vine greu sa cred ca Dow Jones are un plan prin care ar putea urca actiunile la 60 de dolari", a declarat el. Pretul inclus in oferta News Corp depaseste cu 67% pretul la care sunt tranzactionate actiunile Dow Jones.
Rogers administreaza Equity Income Fund al T. Rowe Price, cu o valoare de 25 de miliarde de dolari, care, cu 4,5 milioane de actiuni, este cel mai mare actionar institutional din cadrul Dow Jones. T. Rowe Price este unul dintre cei mai mari manageri de fonduri din Statele Unite, cu active in valoare de 350 de miliarde de dolari.
"Aceasta propunere ne va transforma investitiile in investitii profitabile", a declarat Rogers, al carui fond a inregistrat in mod constant performante peste cele ale pietei.
"Dupa parerea mea, Murdoch va plati probabil peste 60 de dolari pentru a incheia tranzactia. Trebuie sa te intrebi, se schimba pozitia ta la 68 de dolari?", se intreaba Rogers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO