Business Internaţional

Gazprom isi alege membrii consiliului de administratie

30.06.2006, 19:59 22

La sapte luni dupa ce Gazprom, a treia companie din lume ca valoare, a inceput listarea pentru investitorii straini, 26 de candidati se lupta pentru unul din cele 11 locuri din consiliul de administratie, in adunarea generala a actionarilor de astazi, scrie New York Times.
Consiliul de administratie al Gazprom a fost alcatuit din ministri, importanti oameni de afaceri si o combinatie a celor doua categorii in aproape toti cei 15 ani de existenta. Intrebarea este daca un independent din afara sistemului, eventual un strain, poate intra in acest cerc si sa insufle o atitudine mai orientata spre piata, intr-una dintre cele mai mari companii energetice din lume.
Guvernul detine 51% din companie si are garantata o majoritate de sase pozitii, care vor fi ocupate de ministri precum Dimitry Medvedev, actualul presedinte al consiliului de administratie.
Intre cei cinci candidati propusi de conducerea Gazprom pentru a reprezenta investitorii pe portofolii este inclus Mattias Warning, reprezentant al Dresdner Bank, care are legaturi stranse cu Gazprombank, unitatea bancara a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO