Business Internaţional

Gemenii care pretind că Zuckerberg le-a furat ideea pentru Facebook au pierdut procesul

Gemenii care pretind că Zuckerberg le-a furat ideea pentru Facebook au pierdut procesul

Autor: Traian Terzianm

12.04.2011, 15:32 108

Procesul dintre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi gemeniiCameron şi Tyler Winklevoss s-a încheiat marţi în urma sentinţeidefinitive dată de un judecător federal, informează FinancialTimes.

Cei doi fraţi care îl acuzau pe Mark Zuckerberg că le-a furatideea pentru crearea reţelei de socializare Facebook au pierdutprocesul prin care doreau daune mai mari decât cei 65 de milioanede euro care le-au fost oferiţi din partea Facebook în urma uneiînţelegeri din 2008.

Primele acuzaţii ale fraţilor Winklevosses au fost promovate defilmul "The Social Network". Aceştia au contestat validitateaînţelegerii din 2008 pe motivul că Facebook a ascuns valoarea realăa companiei.

Cei 65 de milioane de euro pe care, în final, fraţiiWinklevosses au fost nevoiţi să îi accepte, reprezentau un procentdin valoarea companiei în 2008. În prezent suma care trebuia să lerevină este de 160 de mil. euro. Facebook valorează peste 50 demiliarde de euro, conform unor estimări bazate pe o ofertă privatăde acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO