Business Internaţional

Kremlinul condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord, dar îndeamnă la calm

Kremlinul condamnă recentul test balistic al Coreei de...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

29.11.2017, 14:01 86

"Cu siguranţă lansarea acestei noi rachete este un act provocator care declanşează intensificarea tensiunilor şi ne îndepărtează de punctul în care putem începe rezolvarea crizei", a afirmat Dimitri Peskov.

Testarea unei noi rachete nord-coreene s-a desfăşurat la o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a decis să reincludă Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul, fiind permise viitoare sancţiuni.

Administraţia de la Washington a declarat în repetate rânduri că toate soluţiile de rezolvare a crizei sunt valabile, inclusiv acţiunile militare.

Deşi Kremlinul a condamnat acţiunea Coreei de Nord, Dimitri Peskov a meţionat că oficialii ruşi speră că "toate părţile implicate sunt capabile să-şi păstreze calmul, fiind necesar pentru evitarea unei situaţii în care Peninsula Coreeană se va îndrepta către cel mai rău scenariu".

Întrebat dacă Administraţia de la Phenian ia în considerare soluţiile propuse de Rusia şi China, Peskov a declarat că "nu există nicio bază pentru optimism substanţial".

Potrivit datelor obţinute de armatele Statelor Unite şi Coreei de Sud, Phenianul a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO