Companii

Navrom a depasit dezastrul de anul trecut

02.06.2000, 00:00 13



Compania de Navigatie Fluviala Navrom SA a inregistrat in primele trei luni ale anului 2000 un profit net de patru miliarde de lei, realizata in principal datorita cresterii veniturilor din exploatare care au totalizat peste 130 de miliarde de lei, de aproape doua ori mai mari comparativ cu perioada similara a anului trecut, se arata in buletinul economic al societatii transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cheltuielile pentru exploatare au totalizat 125 de miliarde de lei, in crestere cu aproape 55 de miliarde de lei fata de primele trei luni ale anului 1999. Ponderea principala in sectorul cheltuielilor este detinuta de grupa cheltuielilor cu lucrarile si serviciile executate de terti care au insumat 60 de miliarde de lei de patru ori mai mult decat in perioada similara din 1999 si grupa cheltuielilor privind marfurile cu un total de 48 de miliarde de lei. In perioada similara a anului trecut aceasta grupa totaliza 6,5 miliarde de lei.

Navrom si-a redus, in aceasta perioada cheltuielile materiale de la 19 miliarde de lei la 9 mld. lei, cheltuielile personalul de la 21 mld. lei la 3,2 mld. lei.

Capitalul social al societatii este de 172 miliarde lei impartit in 6,8 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 25.000 de lei. Structura actionarilor semnificativi ai companiei la mijlocul anului trecut cuprindea, conform raportarilor BVB, T.T.S. Transport Trade Services S.A. cu 11.8%, Broadhurst Investment Ltd. cu 10.74%, Shiliam AG Balzers Liechtenstein cu 10.05%, S.I.F. Transilvania cu 9.86%, Ortex Enterprises Limited Limassol/ Cipru cu 9.58%, Transfer International Spedition S.R.L cu 9.47% si Transorient S.A. cu 5.1%. CNFR Navrom Galati este in acest moment o societate comerciala cu capital integral privat.

Actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din data de 08.05.1998 sub simbolul NVR.

Compania are ca domeniu de activitate transport fluvial si maritim de marfuri si calatori, comercializarea de bunuri si materiale en gross si en detail in domeniul comertului exterior; operatiuni de import-export, operatiuni de prestari servicii in domeniul transportului si expeditii de marfuri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO