Profesii

O noua editie a Pepsi School

11.10.2004, 00:00 13

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul si distribuitorul Pepsi, organizeaza o noua editie a programului Pepsi School, in urma caruia va pregati si angaja 30 de persoane pentru forta de vanzari (agenti de vanzari).


Programul se adreseaza tuturor tinerilor, candidatii urmand sa fie selectionati tiinandu-se cont de atitudine, personalitate si abia apoi de pregatirea teoretica. Experienta in vanzari nu este considerata un factor esential in procesul de selectie.


Editia din acest an cuprinde doua etape la nivel national: Vest (orasele Arad, Oradea, Timisoara si Brasov) si Sud (Bucuresti, Craiova, Pitesti si Ploiesti). Pentru partea de vest a tarii si pentru Brasov, selectia s-a desfasurat in luna august.


Pentru partea de sud, selectia se va finaliza la sfarsitul acestei luni.


In ambele cazuri, imediat dupa finalizarea procesului de recrutare incepe perioada de training, ce dureaza trei luni. Aceasta etapa a programului imbina pregatirea teoretica (cursuri) cu cea practica (coaching pe teren), urmarind in principal dezvoltarea abilitatilor de vanzare si negociere, tehnicile utilizate fiind interactive si cu metode moderne de predare. De exemplu, experientele acumulate de agentul de vanzari aflat pe teren sunt filmate, sunt analizate de trainer impreuna cu persoana implicata in program si sunt corectate prin prisma standardelor de eficienta stabilite la nivel international de PepsiCo.


Costurile pentru cursuri sunt acoperite in intregime de Quadrant Amroq Beverages, iar evaluarea competentelor se face printr-un centru de evaluare creat special.


Programul a fost lansat in toamna anului 2001 ca unul de recrutare si instruire a tinerilor absolventi in domeniul vanzarilor. Pepsi School are si o componenta interna, adresandu-se si angajatilor QAB. Numarul celor care au urmat cursurile Pepsi School a crescut de la an la an, de la 76 in 2001, ajungand la 136 in 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO