ZF Transilvania

Braşovul investeşte 11 mil. lei într-un centru de servicii sociale

Autor: Laurentiu Cotu

21.06.2012, 18:28 150

Primăria Braşov a câştigat un proiect european în valoare totală de aproape 11 mil. lei (2,5 mil. euro), din care peste 8,7 mil. lei (2 mil. euro) reprezintă valoarea asistenţei financiare nerambursabile, pentru realizarea unui centru de servicii sociale în muncipiu.

Proiectul ''Centru multifuncţional de servicii sociale (CMSS)'' a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POR) 2007-2013, Axa prioritară 1 - ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 - ''Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi de către reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regionale Centru şi cei ai municipalităţii Braşov.

''Acest centru se adresează persoanelor din zona metropolitană, care au nevoie de servicii sociale. Estimăm un număr de 24.000 de beneficiari, anual. Urmează lansarea procedurii de licitaţie pentru selectarea constructorului şi demararea lucrărilor de execuţie'', a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Centrul multifuncţional de servicii sociale Braşov va fi amenajat în cadrul uneia dintre clădirile în care a funcţionat grupul şcolar Astra. Clădirea va fi supusă unor intervenţii de consolidare precum şi unor intervenţii la partea de arhitectură, finisaje interioare şi exterioare, lucrări de rezistenţă şi modernizarea instalaţiilor. Aceste lucrări vor viza o suprafaţă construită de 1965 mp. Totodată se vor amenaja locuri de parcare, loc de joacă pentru copii, iluminat exterior şi instalarea unor camere de supraveghere. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO