Business Hi-Tech

Cosmote rămâne pe creştere: plus 3,4% în T3

Cosmote rămâne pe creştere: plus 3,4% în T3

Autor: Adrian Seceleanu

04.11.2010, 13:09 28

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală detelefonie mobilă, a înregistrat în trim. 3 venituri totale de 117,5mil. euro, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, potrivitdatelor din raportul financiar al grupului OTE, acţionarulmajoritar. Veniturile din servicii au crescut cu 3,4% în trim. 3iar profitul operaţional (EBITDA) a fost de 23,3 mil. euro, încreştere cu 12% faţă de anul precedent.

"Creşterea bazei de clienţi postpaid, în special pe segmentul debusiness, a generat o creştere semnificativă a veniturilor. Numărulde clienţi prepaid a urcat de asemenea, în pofida competiţiei durede pe acest segment", potrivit datelor OTE.

Excluzând Zapp, Cosmote avea la finele lunii septembrie 6,738milioane de clienţi, în creştere cu 2,1% faţă de anul precedent.Din totalul clienţilor, 20,1% sunt abonaţi, precizează OTE înraportul citat.

Zapp avea 328.723 clienţi în septembrie 2010 astfel că numărulcumulat de utilizatori de servicii de telefonie mobilă al celor doioperatori era de 7,066 milioane. Cosmote a cumpărat Zapp anultrecut.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) pentru al treilea trimestrual 2010 a crescut cu 6% până la 4,56 euro, comparativ cu 4,29 euroîn al doilea trimestru al 2010.

"Suntem mulţumiţi de performanţa pozitivă în cel de-al treileatrimestru, având în vedere provocările contextului economic,scăderea consumului şi competiţia intensă. Am modelat în permanenţăstructura costurilor pentru a ne îmbunătăţi eficienţa şi pentru ane adapta la mediul dificil, fără a afecta calitatea serviciilor.Am continuat să ne îmbunătăţim portofoliul de produse şi serviciişi am câştigat o cotă de piaţă importantă pe segmentul corporate,întărindu-ne prezenţa pe piaţă", a spus Konstantinos Apostolou,directorul financiar al Cosmote România.

Operatorul a avut venituri de 317,2 milioane euro şi un profitEBITDA (înainte de dobânzi, impozitare, depreciere şi amortizare)de 57,1 milioane euro în primele nouă luni din 2009. Pe de altăparte, profitul operaţional (EBITDA) a coborât cu 14,8%, la 48,6milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO