Eveniment

Un suspect arestat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris a fost inculpat pentru terorism

Un suspect arestat în Belgia în legătură cu...

Autor: Ioana Bojan

21.11.2015, 13:27 81

Această persoană, "adusă ieri pentru audieri în cadrul dosarului referitor la atentatele comise la Paris vinerea trecută, a fost plasată sub mandat de arestare de judecătorul de instrucţie", a precizat Parchetul.

"El este inculpat pentru participare la atentate teroriste şi participare la activităţile unei grupări teroriste", a adăugat sursa citată.

Acest suspect, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea individ inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

Hamza Attou şi Mohammed Amri au fost arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi. Ei sunt suspectaţi că l-au ajutat pe Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morţi, să plece în Belgia a doua zi.

Salah Abdeslam, al cărui frate Brahim a detonat explozibilii avuţi asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este căutat în continuare de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO