Rodica Pană-Dinică, fostă angajată într-o multinaţională în domeniul producţiei în oraşul Piteşti, a dat viaţa de la oraş pe cea de la ţară, alături de soţul său de profesie inginer.
citește mai multRodica Pană-Dinică, fostă angajată într-o multinaţională în domeniul producţiei în oraşul Piteşti, a dat viaţa de la oraş pe cea de la ţară, alături de soţul său de profesie inginer.
citește mai multAlexandra Druga, în continuare angajată în domeniul marketingului, a dezvoltat un mic business în producţia de lumânări de ceară de albine, pe care le realizează alături de părinţii săi şi vrea să acceseze fonduri europene pentru a-şi face un atelier de producţie mai mare ca să exporte în Europa.
citește mai multValentin Latti a pus bazele companiei Fish Royal Glass în 2016, începând cu producţia de acvarii în serie pentru lanţuri mari de magazine, apoi s-a reprofilat pe crearea unor produse personalizate pentru clientul final pe care le trimite în prezent în Germania, Polonia şi Ungaria.
citește mai multO fermă de bovine, de porcine ori piscicolă, o agropensiune cu o mică livadă sau un business cu produse apicole sunt printre afacerile frecvente ale căror baze au fost puse de orăşenii mutaţi la ţară.
citește mai multRomânia este o ţară competitivă pe piaţa europeană, pe locul al doilea în topul celor mai mari crescători de albine din UE, cu circa 2 milioane de stupi şi 23.000 de apicultori, iar acum poate suplini producţia din Ucraina pe piaţa mierii de albine, obţinând preţuri mai bune, consideră Dan Iorga, cofondator al Honey Loriana Bio şi preşedintele Asociaţiei Produs în Brăila.
citește mai multCălin Mătieş, fondatorul companiei Matias, care deţine o brutărie tradiţională şi un restaurant cu specific italian în localitatea Sântimbru din judeţul Alba, a povestit în cadrul emisiunii ZF Agropower că de mai bine de un an a predat afacerea fiicei sale, căreia i-a pus bazele în 1998.
citește mai multReducerea efectivului de salariaţi ca urmare a dublării preţului făinii sau a preţului energiei faţă de acum un an nu ar trebui să fie o măsură luată în calcul de antreprenori pentru optimizarea costurilor ca să rămână în continuare pe piaţă, ci îmbunăţăţirea strategiei comerciale şi de marketing, a fost una dintre concluziile ediţiei din 9 mai a emisiunii ZF Agropower.
citește mai multCosmin Maglas, CEO şi fondator al firmei de consultanţă Atragem Finanţare, povestea în ediţia din această săptămână a emisiunii ZF Agropower că se află într-o localitate de lângă Huşi, judeţul Vaslui, unde mai mulţi fermieri au în plan să se asocieze şi să acceseze fonduri europene pentru a investi în procesare, ca să-şi transforme cerealele şi furajele în produs finit.
citește mai multXenia şi Edvin Veron, doi fraţi din judeţul Satu Mare, investesc circa 1,4 milioane de euro în renovarea şi popularea cu scroafe pentru reproducţie a unei ferme pe care au cumpărat-o în localitatea Săcăşeni, aproape de ferma părinţilor lor.
citește mai multCooperativa agricolă Hogs Farm Land, formată din cinci acţionari persoane fizice şi doi acţionari persoane juridice, a pornit în 2018 construcţia unei ferme de reproducţie a porcinelor (scroafe – matcă), a cărei valoare era de 3 milioane de euro, iar acum merge spre 4 mil. euro din cauza scumpirii materialelor de construcţii, potrivit reprezentanţilor companiei.
citește mai mult